Fiecare are crucea lui

By | 17/08/2014

             Dumnezeu lucrează ( şi ) prin oameni.

             A găsit astfel de cuviinţă, ca o soră în credinţă ( căreia îi mulţumesc şi pe această cale ) să recite în cadrul unui serviciu de închinare poezia ce astăzi o aduc în atenţia dumneavoastră.

             Mesajul ei poate părea banal şi mai puţin impresionant pentru unii dintre dumnevoastră.

             Dacă însă îl privim din perspectiva angoaselor, a frământărilor noastre, a căutărilor noastre, el poate întări, el poate da nădejde şi speranţă fiecăruia dintre noi.

             Cealaltă persoană cauză a acestei postări este Viorel Iuga – autorul rândurilor de mai jos, păstor în cadrul Bisericii Baptiste ” Speranţa ” din Arad şi autorul mai multor volume de poezii creştine.

             Cauza primă însă, cauza esenţială a tuturor, este dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi ; pentru fiecare dintre noi pe care ne vrea alături  de EL pentru o viaţă veşnică închinată măririi şi slavei Sale.

             A Domnului fie toată lauda în veci.

 

                                                FIECARE  ARE  CRUCEA  LUI

 

     Ne-a chemat Mântuitorul să-L iubim…

     Toţi trebuie să urmăm modelul Lui.

     Bucuroşi sau trişti să nu uităm :

     Fiecare are crucea lui !

 

     Unii sunt şubrezi în sănătate,

     Alţii sunt singuri, ai nimănui

     Sunt mulţi cu relaţii alterate.

     Fiecare are crucea lui !

 

     De crezi că la alţii este simplu,

     Iar durerea nu ai cui s-o spui,

     Nu invidia nicicând pe nimeni.

     Fiecare are crucea lui !

 

     Sigur, crucea nu este plăcută.

     S-o cari zilnic, nu-i uşor, o, nu-i !

     Însă de-o purtăm până la capăt,

     Fiecare va primi cununa lui !

 

     Cununa aceea strălucită,

     Cununa ce nu va veşteji,

     Cununa de Domnul oferită,

     Cununa de slăvi, pe veşnicii.

 

     Deci, să nu ne tânguim continuu,

     Să nu ne mai răzvrătim Stăpânului.

     Aşa a decis şi este bine,

     Fiecare are crucea lui !

    

             

One thought on “Fiecare are crucea lui

  1. tibi

    Domnul ISUS, Mantuitorul nostru ne face o chemare: “Daca voieste cineva sa vina dupa mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa ma urmeze”(Marc.8:34).Ce este defapt aceasta cruce, despre care vorbeste Domnul ISUS? Pentru Hristos crucea inseamna; blestem, tortura, chin, inseamna a patimi mult, a fi lepadat, a fi parasit si -n cele din urma, a fi omorat. Dar pentru noi ce reprezinta crucea? Unii spun; o relicva, pt. altii un obiect mistic, ceva cu puteri magice, altii au facut din cruce un obiect (accesoriu) vestimentar, altii o bijuterie, iar cei mai multi confunda crucea cu problemele personale; o nevasta galcevitoare ,un sot lenes, un sef rau la munca, un(O) coleg nesuferit, o boala cronica, un membru bolnav in familie, pierderea a ceva drag si lista poate continua. Dar oare asta-i crucea despre care vorbeste ISUS? Nicidecum, NU despre asta vorbeste ISUS. Atunci la ce fel de cruce se refera Domnul ISUS? In continuare ne spune ca: “Oricine va vrea sa-si scape viata o va pierde; dar oricine isi va pierde viata din pricina Numelui Meu sau din pricina Evangheliei, o va mintui.”(Marc.8:35), adica daca vom suferi, vom fi marginalizati, batjocoriti, huliti, prigoniti, din pricina Domnului ISUS, si vom suporta, vom rabda, ba mai mult o vom face bucurosi, atunci asta inseamna a ne purta crucea. Tot Mantuitorul ne mai spune in predica de pe munte: “Ferice de cei prigoniti din cauza neprihanirii………caci tot asa au prigonit si pe prorocii care au fost inainte de voi”(Mat.5:10-12), la acesta cruce ne cheama Domnul ISUS, ah si mai e ceva; El nu a promis ca nu vom avea cruci de purtat, ba din contra, ne cheama s-o purtam, insa ne spune ca El a facut-o deja, si ne promite ca va fi acolo totdeauna sa ne ajute s-o purtam. Doamne ajuta-ne sa credem in Tine, sa ne punem nadejdea in Tine, sa ne punem EUL nostru pe cruce si sa te urmam.(Vezi poezia fratelui Costache Ioanid; “Nu taia din cruce”) pe mine ma cutremura de fiecare data, dar ma si intareste.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *